1Decembrie/Olt: Paradă de tehnică militară la Caracal, cu participarea detaşamentelor americane de la Deveselu

0
38

O paradă de tehnică militară, organizată de detaşamentele române de la Caracal şi de cele americane de la Deveselu, va avea loc joi, în municipiul Caracal, de Ziua Naţională a României, a anunţat administraţia locală.

La Caracal va fi organizat şi un spectacol de muzică folclorică, se vor aprinde luminile de sărbătoare şi va fi inaugurat un patinoar artificial.

‘Mâine, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, se cuvine să fie sărbătorită de noi toţi cu respect pentru înaintaşi dar şi cu speranţa în generaţiile care vin şi vor duce mai departe mesajul de unitate al românilor. Anul acesta ne vom bucura de o paradă cu tehnică militară organizată de detaşamentele române din Caracal şi cele americane dislocate la baza militară Deveselu. Prima parte a zilei o vom dedica sărbătoririi Marii Uniri în timp ce a doua parte a zilei este dedicată deschiderii oficiale a sezonului sărbătorilor de iarnă prin aprinderea luminilor în bradul de Crăciun din Piaţa Victoriei’, a anunţat Primăria Caracal într-o postare pe Facebook.

Manifestările vor începe joi dimineaţa, la ora 10,00, cu un ceremonial militar la Monumentul Eroilor, urmat de o paradă militară la Monumentul Recunoştinţei.

Patinoarul artificial, amplasat pe platoul administrativ din centrul municipiului, va fi inaugurat la ora 16,00, iar apoi fi deschis târgul de Crăciun şi se vor aprinde luminile de sărbătoare.

Un spectacol dedicat Zilei Naţionale va fi susţinut, joi seara, de Ansamblul Folcloric Romanaţi. Pe scena din Caracal va urca şi Ansamblul Etnofolcloric Plăieşii.

Sursa: AGERPRESS