AcasăStiri generaleGiurgiu: Bărbat din Călugăreni, sancţionat contravenţional pentru deţinerea de animale în condiţii...

Giurgiu: Bărbat din Călugăreni, sancţionat contravenţional pentru deţinerea de animale în condiţii improprii

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Călugăreni a primit o amendă de 5.000 de lei după ce poliţiştii pentru protecţia animalelor din cadrul IPJ Giurgiu s-au autosesizat în urma unei postări pe reţelele de socializare cu privire la faptul că animalele pe care acesta le deţine trăiesc în condiţii improprii.

‘Astăzi, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu s-au sesizat, din oficiu, ca urmare a apariţiei unei postări, pe o reţea de socializare, cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, deţine mai multe exemplare canine, în condiţii improprii. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au deplasat la faţa locului, la domiciliul bărbatului în vârstă de 43 de ani, din comuna Călugăreni, iar, în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că aspectele semnalate în postarea de pe reţeaua de socializare se confirmă’, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de IPJ Giurgiu.

În curtea locuinţei au fost identificate 13 exemplare canine, dintre care şase adulţi şi şapte pui, fiind astfel emis un ordin de plasare a animalelor în adăpost.

Deţinătorul acestora a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de cinci mii de lei, pentru neasigurarea condiţiilor minime de apă, hrană şi adăpost, precum şi pentru nesterilizarea şi nemicrociparea animalelor.

Animalele ridicate au fost introduse într-un adăpost, prin grija Consiliului Judeţean Giurgiu, în conformitate cu Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor. AGERPRES( AS- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks