Acasă652Suceava: Aparţinătorii bolnavilor internaţi la SJU îi pot din nou vizita fără...

Suceava: Aparţinătorii bolnavilor internaţi la SJU îi pot din nou vizita fără cerere prealabilă

Aparţinătorii bolnavilor îi pot vizita fără o cerere prealabilă în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, după ce unitatea medicală a reluat programul normal, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al SJU, dr. Dan Teodorovici.

El a precizat că programul de vizită este de luni până vineri între orele 14,00 – 18,00, iar sâmbătă şi duminică între orele 12,00 – 18,00.

La Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), pacienţii pot vi vizitaţi zilnic, între orele 12,00 – 14,00 şi 18,00 – 20,00.

Durata vizitei este de maximum 30 de minute, exceptând secţia ATI, unde este de 10 minute.

Pentru secţiile ATI, Boli Infecţioase, Pneumologie şi secţiile chirurgicale, purtarea echipamentului de protecţie este obligatorie.

Într-un salon unde sunt mai mult de patru pacienţi, au voie doi vizitatori pentru maximum 30 de minute, câte un vizitator pentru un pacient, după care vor intra vizitatori pentru ceilalţi doi pacienţi, în acelaşi mod.

Dacă sunt mai mulţi vizitatori la un pacient, aceştia vor intra pe rând.

În saloanele cu şase pacienţi pot fi concomitent maximum trei vizitatori.

Nu se va accepta ca un pacient să fie vizitat de mai multe persoane şi alt pacient, din acelaşi salon, să nu fie vizitat deloc, dacă sunt aparţinători care doresc să îl viziteze şi aşteaptă.

‘Conducerea SJU Suceava roagă aparţinătorii să înţeleagă acest aspect şi să aştepte cât timp este nevoie pentru a nu aglomera secţiile şi pentru a preveni cât de mult posibil contaminarea cu diverşi agenţi patogeni din exterior. Toţi vizitatorii vor primi ecusoane la intrarea în spital, pe care le vor preda ulterior la ieşirea din secţie şi vor fi înmânate de personalul spitalului următorilor vizitatori care intră în secţie. Nu se permite accesul în interiorul secţiilor fără ecuson’, au transmis reprezentanţii SJU Suceava.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks