Acasă652Rafila: Sistemul de sănătate din Mehedinţi este în schimbare rapidă; dezvoltarea comunitară...

Rafila: Sistemul de sănătate din Mehedinţi este în schimbare rapidă; dezvoltarea comunitară – dependentă de educaţie şi sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, la Drobeta-Turnu Severin, că sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi este în schimbare rapidă în urma ultimelor investiţii, care vor continua şi anul viitor.

‘Sistemul de sănătate din judeţul Mehedinţi este în schimbare rapidă, mă bucur să văd progrese majore la reconstrucţia spitalului judeţean. Conceptul acesta integrat de oferire a tuturor tipurilor de servicii medicale – începând de la noua unitate de primiri urgenţe, continuând cu secţiile acestui spital şi nu în ultimul rând cu clădirea ambulatoriului de specialitate – este conceptul normal pentru orice capitală de judeţ. Nu în ultimul rând, este vorba de resursa umană care să ofere aceste servicii, pentru că investiţiile fără resursa umană calificată nu duc la un rezultat aşa cum ne-am aşteptat. Mai mult, în judeţ există şi alte investiţii importate – la Vânju Mare este un nou spital. Ne bucurăm să putem să fim partenerii dumneavoastră în dezvoltarea tuturor acestor investiţii şi să aducem şi finanţare din partea ministerului sau din partea unor organisme care finanţează România, din bani de la UE. Sunt investiţii serioase, care vor schimba faţa sistemului de sănătate din judeţul Mehedinţi’, a spus Rafila.

Acesta a precizat că Ministerul Sănătăţii va încerca anul viitor să asigure şi dotarea cu echipamente a noului spital din Vânju Mare împreună cu completarea dotării la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta-Turnu Severin.

‘Sănătatea este un domeniu prioritar, iar alături de educaţie, dezvoltarea comunitară şi dezvoltarea economică şi socială sunt dependente de aceste două sectoare: educaţie şi sănătate. Atât cât putem – şi să ştiţi că putem destul de mult, pentru că la nivel naţional, dacă o să vă uitaţi, sunt sute de investiţii în derulare în momentul de faţă -, în decurs de unul, doi, trei ani, foarte multe unităţi sanitare noi vor exista în România şi ne bucurăm să putem să fim iniţiatorii acestui proiect de transformare, de schimbare a sistemului de sănătate, iar beneficiarii la final să fie cetăţenii români’, a mai spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi secretarul de stat Alexandru Rogobete au vizitat, luni, lucrările de construcţie şi reabilitare de la Spitalul de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, realizate printr-un proiect de 17 milioane de lei, precum şi comuna Vânju Mare, unde, prin PNRR, Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru înfiinţarea şi dotarea unui ambulatoriu de specialitate.

Tot în judeţul Mehedinţi, Ministerul Sănătăţii a finanţat înfiinţarea a nouă Centre Comunitare Integrate în comunele Cireşu, Bâcleş, Oprişor, Punghina, Vlădaia, Grozeşti, Corcova, Şimian şi Livezile. Investiţia totală se ridică la 9 milioane de lei şi se asigură din PNRR, precizează ministerul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks