AcasăStiri generaleBraşov: Proprietari de câini agresivi, sancţionaţi de Protecţia Animalelor; dosar penal pentru...

Braşov: Proprietari de câini agresivi, sancţionaţi de Protecţia Animalelor; dosar penal pentru cuparea urechilor

Mai mulţi proprietari ai unor câini ce fac parte, din punct de vedere legal, din categoria celor periculoşi sau agresivi au fost amendaţi poliţiştii braşoveni de la Protecţia Animalelor, în urma unor controale desfăşurate în localităţile Bran şi Zărneşti, a informat, joi, IPJ Braşov.

Conform sursei citate, data de 16 februarie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Biroul pentru Protecţia Animalelor au organizat şi desfăşurat, pe raza localităţilor Bran şi Zărneşti, judeţul Braşov o acţiune a ce a avut ca obiectiv verificarea respectării legislaţiei în domeniul protecţiei animalelor, respectiv a obligaţiilor ce le revin proprietarilor sau deţinătorilor temporari de câini periculoşi sau agresivi, precum şi a regimului de deţinere a acestora.

Astfel, au fost verificaţi 5 deţinători de exemplare canine ce fac obiectul prevederilor legale ale OUG nr. 55/2002, pentru abaterile constatate fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei.

Sancţiunile au fost date pentru faptul că respectivii proprietari nu au respectat obligaţiile de identificare a exemplarelor canine prin microcipare sau prin orice alt mijloc aprobat de ANSVSA, cât şi pentru nerespectarea articolului 3 alin.2 din OUG 55/2002, care prevede că proprietarii sau deţinătorii temporari ai acestor câini ‘au obligaţia să-i înregistreze la Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, şi sa inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul ‘Câine periculos’ sau, după caz, ‘Câine agresiv’, printr-o plăcuţă având dimensiunile de cel puţin 15 x 25 cm’.

Totodată, unul dintre proprietarii de câini s-a ales cu dosar penal dosar penal pentru cuparea urechilor câinelui, faptă interzisă şi pedepsită prin legea protecţiei animalelor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks