ADP Sector 1 a început ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

0
74

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 a început, marţi, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, a anunţat primarul Clotilde Armand.

Ea a precizat, marţi, pe Facebook, că este vorba despre autoturisme staţionate neregulamentar pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate, etc.

Potrivit primarului, Poliţia Locală Sector 1 constată contravenţiile şi aplică sancţiunile, iar ADP Sector 1 ridică, transportă şi depozitează autoturismele. Clotilde Armand a precizat că vehiculele ridicate sunt depozitate în spaţiul special amenajat la sediul din şoseaua Odăi nr. 3-5.

Clotilde Armand a menţionat că tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone; cele de transport – de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone; cele de depozitare – 75 de lei în primele 24 de ore, iar după acest interval – de 25 de lei/zi.

Sursa: AGERPRESS