AEP: Partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie

0
217

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat luni că partidele politice au cheltuit 60,42% din subvenţiile de la bugetul de stat în perioada ianuarie-iunie a anului 2022, iar ponderea cea mai mare în cazul PSD şi PNL au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă.

‘Autoritatea Electorală Permanentă doreşte să vă informeze că, urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, a informaţiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, conform informaţiilor deţinute, precum şi a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate’, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de AEP.

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie-iunie au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.

‘Privind structura cheltuielilor angajate din subvenţia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli: în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă şi propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Naţional Liberal, acestea au reprezentat 73,80%, Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate. De asemenea, pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare. În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate’, se arată în comunicat.

Sursa: AGERPRESS