Alba: Bărbat depistat de poliţişti în trafic sub influenţa alcoolului şi deţinând ilegal o armă

0
30

Un bărbat din Alba Iulia a fost depistat, vineri dimineaţă, de poliţişti, în trafic, sub influenţa alcoolului şi deţinând ilegal o armă de vânătoare, a informat IPJ Alba.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ, în jurul orei 03,00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au oprit, pentru control, pe raza localităţii Ampoiţa, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Alba Iulia.

Cu ocazia controlului efectuat, în portbagajul autoturismului, în locul destinat roţii de rezervă a fost găsită o armă de vânătoare şi 18 cartuşe de 16 milimetri, iar verificările au arătat că bărbatul nu este deţinător legal de armă.

Arma a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, precizează sursa citată.

Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat permisul de conducere întrucât, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: AGERPRESS