Alba: Rezervele din bazinele de înmagazinare, la nivel critic, din cauza utilizării apei potabile în agricultură

0
241

Rezervele din bazinele de înmagazinare ale operatorului regional de apă din Alba sunt la nivelul critic ca urmare a utilizării apei potabile în scopuri agricole, motiv pentru care în mai multe comune din judeţ nu se poate asigura furnizarea continuă a serviciului de alimentare cu apa potabilă.

‘Din cauza consumului foarte ridicat de apă potabilă specific acestei perioade, rezervele din bazinele de înmagazinare sunt la nivelul critic, generând în acest fel situaţia de a nu se putea asigura furnizarea continuă a serviciului de alimentare cu apă potabilă. (…) Această situaţie s-a creat din cauza utilizării apei potabile în scopuri agricole şi prin urmare facem apel, încă o dată, şi pe această cale, la abonaţii S.C. APA CTTA S.A. Alba să folosească apa doar în scopuri menajere’, au transmis luni reprezentanţii operatorului regional de apă.

Ca atare, apa potabilă este furnizată după un anumit program în comunele Fărău şi Hopârta, respectiv în intervalele orare 6.00-9.00 şi 19.00-22.00, în comunele Cricău, Berghin şi Ohaba zilnic în intervalul orar 6.00-22.00, în localităţile Unirea, Războieni şi cele din apropierea oraşului Ocna Mureş (Cisteiu de Mureş, Micoşlaca, Uioara de Sus, Fărău, Uioara de Jos, Noşlac, Căptălan), zilnic în intervalele orare 6.00-9.00 şi 19.00-22.00.

În comunele Cergău şi Roşia de Secaş nu pot fi alimentate cu apă potabilă în a doua parte a zilei locuinţele aflate în zonele mai înalte. În satul Ungurei, furnizarea de apă potabilă este sistată ca urmare a lipsei debitului.

În Apuseni, în comuna Gârda de Sus (Gheţari, Ocoale, Mununa, Hănăşeşti, Dealu Frumos şi Gârda Seacă), furnizarea se face în funcţie de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

‘Din cauza opririlor dese, la reluarea furnizării pot exista depăşiri a valorii parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienţii să folosească apa numai în scop menajer’, a atenţionat operatorul regional de apă.

Sursa: AGERPRESS