Alba: Săteni din Apuseni şi de pe Valea Sebeşului, vaccinaţi anti-COVID-19 de echipe mobile

0
16

Zeci de localnici din sate din Munţii Apuseni şi de pe Valea Sebeşului au fost vaccinaţi miercuri anti-COVID-19 de echipe mobile, a informat, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

‘Echipa mobilă a vaccinat astăzi, în nici două ore, 40 de persoane în Pianu de Sus şi urmează să se deplaseze în Pianu de Jos pentru încă 50 de imunizări. Mulţumesc colegilor din echipa mobila şi primarului comunei pentru organizarea impecabilă’, a transmis, pe contul său de Facebook, şeful DSP Alba.

Ulterior, acesta a postat că alte 40 de persoane au fost vaccinate în Lupşa, o comună din Munţii Apuseni, tot de o echipă mobilă, cu vaccin Moderna.

DSP Alba le-a solicitat recent primarilor din mediul rural să întocmească până joi seara liste cu cetăţenii care doresc să se imunizeze anti-COVID-19, urmând ca echipe mobile să se deplaseze în teren pentru vaccinarea doritorilor.

‘Pentru a facilita accesul la vaccinare persoanelor care locuiesc în mediul rural, DSP Alba solicită primarilor de comune să întocmească liste cu doritorii din UAT-urile respective. (…) Noi vom organiza echipe de vaccinare mobile, ne vom deplasa în aceste comunităţi tocmai pentru a putea asigura persoanelor accesul la vaccin. Se poate opta pentru tipul de vaccin pe care aceste persoane îl doresc’, a declarat directorul executiv al DSP Alba.

De la începutul lunii ianuarie, în Alba au fost realizate peste 45.000 de vaccinări.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost confirmate cu noul coronavirus 20.162 de persoane, din care 18.581 s-au vindecat, iar 585 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 199.035, potrivit DSP Alba.

Sursa: AGERPRESS