Ambasadorul Marii Britanii, de 1 Decembrie: Combaterea problemelor climatice – aspect important al cooperării între ţările noastre

0
411

Combaterea problemelor climatice va reprezenta un aspect important al cooperării dintre ţările noastre în anul viitor, a transmis ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, într-un mesaj video, cu ocazia Zilei Naţionale a Romaniei.

‘La mulţi ani, România! Vă salut cu prilejul aniversării a 103 ani după unificarea României în 1918. Ca ambasador britanic la Bucureşti, am un prilej important şi o onoare să fiu o parte a podului care uneşte ţările noastre. Dar mai avem un milion de cetăţeni români în Marea Britanie, care reprezintă Parteneriatul nostru Strategic’, afirmă diplomatul britanic.

Andrew Noble a subliniat că principala sa preocupare în anul care vine va fi combaterea problemelor climatice, înscrise pe agenda Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice – COP26 (Glasgow, 31 octombrie-12 noiembrie).

‘Ştiţi că la Glasgow, în noiembrie, am făcut un mare summit care avea ca scop combaterea problemelor climatice care există astăzi şi vor fi încă mai grave în viitor. Acesta va fi un aspect foarte important al cooperării între ţările noastre în anul viitor. Vă doresc o sărbătoare foarte frumoasă! La mulţi ani!’, a mai arătat ambasadorul Andrew Noble.

Sursa: AGERPRESS