Anca Dragu: Este dreptul premierului să revoce din funcţie secretarii de stat şi reprezentanţii guvernului în teritoriu

0
483

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat miercuri că este dreptul premierului să revoce din funcţie secretarii de stat şi reprezentanţii guvernului în teritoriu care aparţin USR PLUS.

‘Este dreptul premierului să revoce din funcţie secretarii de stat şi reprezentanţii guvernului în teritoriu. Nu pot comenta acest lucru. Cât despre mine, ştiu că foarte mulţi şi-ar dori poziţia şi şi-ar dori ca eu să nu fiu aici tocmai pentru a nu putea aplica prevederile constituţionale în ceea ce priveşte această moţiune de cenzură’, a spus Anca Dragu, la Palatul Parlamentului, întrebată cum comentează faptul că premierul ar fi decis să-i revoce din funcţie pe secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii USR PLUS, iar liberalii o critică pentru că nu şi-a dat şi ea demisia.

Preşedintele Senatului a menţionat că dacă moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR va fi respinsă şi dacă se schimbă formula coaliţiei de guvernare, se poate vorbi şi despre demisia sa.

‘Avem o altă coaliţie în acest moment? Trebuie să spunem foarte clar că această funcţie, de preşedinte al Senatului, este urmare a unei discuţii politice şi urmare a votului pe care USR PLUS l-a înregistrat la alegeri. Putem discuta (despre demisia sa – n.r.) în momentul în care coaliţia, formula coaliţiei se schimbă. Dacă vom avea o coaliţie între PNL şi PSD, probabil că această coaliţie va face presiuni şi mă va schimba din funcţia de preşedinte al Senatului’, a afirmat Dragu.

Sursa: AGERPRESS