Arad: 28 de migranţi ascunşi în două camioane şi o maşină au fost prinşi de autorităţi la frontieră

0
208

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins 28 de migranţi care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în două camioane şi portbagajul unei maşini verificate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Camioanele erau conduse de un cetăţean grec şi un român, primul transportând anvelope în Germania, iar celălalt fiind fără încărcătură în drum spre Austria.

‘În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un locaş special amenajat în partea din faţă a semiremorcii (perete dublu), 25 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi India ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Vestul Europei’, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

Tot la Nădlac II, în timp ce era verificat un autoturism înmatriculat în România, condus de un român în vârstă de 34 de ani, în portbagaj au fost găsiţi trei sirieni cu vârste cuprinse între 30 şi 42 de ani.

Sursa: AGERPRESS