Arad: Două transporturi cu deşeuri aduse din Germania şi Italia, blocate să intre în România

0
44

Două autocamioane în care se aflau peste 20 de tone de deşeuri aduse din Germania şi Italia au fost oprite la intrarea în România prin Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II, iar autorităţile au dispus returnarea deşeurilor în ţările de provenienţă.

Autocamioanele erau conduse de şoferi români, care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din îmbrăcăminte, alte materiale textile şi deşeuri de sticlă de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România.

‘Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad şi Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că vehiculele erau încărcate cu 20.890 kg de deşeuri, constând în îmbrăcăminte, materiale textile second-hand şi deşeuri de sticlă, încărcătură pentru care s-a stabilit faptul că nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării noastre’, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie returnate firmelor expeditoare.

Sursa: AGERPRESS