Arad: Peste 2.000 de maghiari au dus la UDMR plicurile sigilate cu voturile pentru alegerile parlamentare

0
155

Peste 2.000 de maghiari din judeţul Arad şi-au dus la sediul UDMR, până vineri, plicurile sigilate cu voturile exprimate în cadrul alegerilor parlamentare din Ungaria, care au loc duminică.

Preşedintele UDMR Arad, deputatul Petru Farago, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că şi alte persoane din judeţ şi-au exprimat opţiunea de vot, însă au transmis plicurile prin poştă.

‘Au optat să aducă plicurile sigilate la sediul UDMR peste 2.000 de persoane, iar noi vom trimite mai departe aceste plicuri la Consulatul de la Cluj-Napoca. Despre numărul persoanelor care au votat şi au trimis pe cont propriu plicurile, prin poştă, nu avem date la acest moment’, a spus Petru Farago.

Persoanelor care mai votează vineri sau sâmbătă, UDMR Arad le recomandă să aducă plicurile la sediu, pentru că prin poştă nu ar mai ajunge la timp. Vineri şi sâmbătă, plicurile pot fi predate până la ora 18,00.

În Ungaria au loc, duminică, alegeri parlamentare, precum şi un referendum pe tema LGBT şi a ‘protecţiei copiilor’. Maghiarii din România care au şi cetăţenie maghiară care s-au înscris până în 9 martie 2022 pot vota prin corespondenţă.

Conform ultimului recensământ, în judeţul Arad există o comunitate maghiară formată din aproximativ 36.000 de persoane. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS