Arad: Unsprezece migranţi, descoperiţi ascunşi în portbagajul unui autoturism şi remorca unui TIR

0
81

Unsprezece migranţi din ţări asiatice au fost descoperiţi la frontiera cu Ungaria când încercau să iasă din ţară ilegal, ascunşi în în portbagajul unui autoturism şi remorca unui TIR care transporta frigidere.

Miercuri dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a fost verificat un autoturism condus de un român, iar în portbagaj au fost găsiţi patru cetăţeni străini.

‘Poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 26 şi 48 de ani. Cei în cauză au intrat legal în ţară în baza documentelor personale valabile şi intenţionau să ajungă în mod ilegal într-un stat din Spaţiul Schengen’, a informat Poliţia de Frontieră.

Conform sursei citate, şoferul român este cercetat pentru trafic de migranţi.

Totodată, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, într-un TIR condus de un bulgar, au fost găsiţi şapte migranţi. Şoferul transporta frigidere, printre care erau ascunşi şi străinii. Aceştia sunt din India, Pakistan şi Bangladesh, şi ar fi vrut să ajungă în Spaţiul Schengen.

Autorităţile fac cercetări în ambele cazuri pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS