AcasăStiri generaleArgeş: Comisarii OPC reţinuţi de DNA au fost arestaţi preventiv; inculpaţii au...

Argeş: Comisarii OPC reţinuţi de DNA au fost arestaţi preventiv; inculpaţii au contestat măsura

Cei doi angajaţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Argeş, reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită, au fost arestaţi preventiv, măsura fiind contestată de inculpaţi.

Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 mai până la data de 25 iunie, inclusiv, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

Conform aceleiaşi surse, inculpaţii arestaţi au contestat măsura preventivă, o decizie finală urmând să fie luată de Curtea de Apel Piteşti.

Dumitru Boboc şi Paul Zamfir, comisari superiori în cadrul CJPC Argeş, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi luat mită peste 2.000 de lei pentru a nu sancţiona mai mulţi agenţi economici.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, joi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a lui Dumitru-Constantin Boboc, comisar superior în cadrul CJPC Argeş, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, precum şi a lui Paul-Constantin Zamfir, comisar superior în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru luare de mită în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada februarie – aprilie, cei doi, în calităţile menţionate, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici sume de bani şi alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate.

Spre exemplu, arată anchetatorii, unul dintre operatorii economici controlaţi, ce presta servicii de alimentaţie publică, îşi desfăşura activitatea cu încălcarea dispoziţiilor Ordonanţei 21 din 21 august 1992, republicată, privind protecţia consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizaţia de funcţionare emisă de către DSP Argeş.

Procurorii anticorupţie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au efectuat în acest dosar percheziţii domiciliare în opt locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea, din care două erau la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks