Argeş: Interdicţia de staţionare a microbuzelor în parcările pentru autoturisme din Piteşti a intrat în vigoare

0
13

Staţionarea microbuzelor de transport persoane şi marfă este interzisă în parcările pentru autoturisme din municipiul Piteşti începând din 1 mai, urmând ca cei care încalcă restricţia să fie sancţionaţi.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Primăria Piteşti, poliţiştii locali de la Serviciul Siguranţă Rutieră au desfăşurat până acum activităţi de informare pentru conducătorii de autovehicule.

‘În următoarea perioadă vor avea loc acţiuni de depistare, prevenire, constatare şi sancţionare a conducătorilor auto ce nu respectă prevederile legale’, se precizează în comunicat.

Conform unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Piteşti în luna februarie, ocuparea domeniului public prin staţionarea sau parcarea vehiculelor pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 tone şi a celor de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 tone este interzisă în parcările publice destinate autoturismelor, în parcările de reşedinţă din jurul imobilelor de locuit, în parcările aferente bulevardelor şi pe străzile din municipiu, cu excepţia cazurilor când se face aprovizionarea.

Reprezentanţii administraţiei locale au informat, anterior, că deţinătorii de microbuze pot folosi, ca alternativă, parcările de la Stadionul ‘Nicolae Dobrin’ şi din zona Bowling – Bazinul Olimpic.

Sancţiunile pentru încălcarea restricţiilor sunt cuprinse între 300 şi 1.000 de lei pentru persoane juridice şi între 200 şi 500 de lei pentru persoanele fizice. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS