Argeş: Patru persoane reţinute în dosarul privind falsificarea de adeverinţe de salariat pentru obţinerea de împrumuturi

0
224

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii argeşeni într-un dosar privind falsificarea de adeverinţe de salariat pentru obţinerea de împrumuturi, urmând să fie prezentate vineri în faţa procurorilor pentru stabilirea măsurilor preventive.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, anchetatorii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, trei femei cu vârste între 29 şi 54 de ani şi un bărbat de 22 de ani. Cele patru persoane sunt bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

‘Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august-noiembrie 2021, două femei, de 43, respectiv 29 de ani, din Mioveni, cu complicitatea a patru persoane, din Piteşti şi Mioveni, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 249 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi în cadrul a cinci firme din municipiul Piteşti, obţinând, astfel, 85 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc. Prejudiciul cauzat este de 1.700.000 de lei’, se precizează în comunicat.

Poliţiştii din Argeş au efectuat, joi, nouă percheziţii în acest dosar, 16 persoane fiind conduse la audieri. Anchetatorii au descoperit şi au ridicat mai multe documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, ştampile, carduri bancare, suma de peste 300.000 de lei, precum şi cantitatea de aproape 7.000 de ţigarete ce nu aveau aplicat timbru emis de autorităţile române, susceptibile a proveni din contrabandă.

La acţiune au participat aproape 50 de poliţişti specializaţi în investigarea şi combaterea infracţionalităţii economice, criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Sursa: AGERPRESS