AUR cere identificarea şi sancţionarea tuturor vinovaţilor de agresarea celor doi jurnalişti şi a activistului de mediu

0
343

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să pună capăt ‘complicităţii cu mafia pădurilor’ şi să ia măsuri pentru identificarea şi sancţionarea tuturor vinovaţilor de agresarea celor doi jurnalişti şi a activistului de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din Bucovina.

‘Tot mai mulţi activişti implicaţi în depistarea cazurilor de tăieri ilegale de păduri şi de transport ilegal de lemn, dar şi pădurari, sunt victime ale complicităţii dintre instituţiile statului, parlamentari şi companii străine. De data aceasta, activistul de mediu Tiberiu Boşutar şi doi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi în Vatra Dornei de un grup de 20 de persoane, în timp ce filmau un documentar internaţional despre jaful din pădurile noastre. În fieful liberalului Gheorghe Flutur, mafioţii fac legea, iar ministrul de Interne Bode se face că plouă’, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES.

Deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, cere sancţionarea ‘grupurilor mafiote organizate care taie ilegal lemnul’.

‘Cerem sancţionarea grupurilor mafiote organizate care taie ilegal lemnul, uneori până la ras, protejarea fondului forestier, creşterea suprafeţelor împădurite, monitorizarea reală a tăierilor şi a transporturilor de masă lemnoasă, precum şi interzicerea proceselor tehnologice excesiv de poluante utilizate de marile companii de prelucrare a lemnului care operează în România. De asemenea, dorim oprirea exploatărilor la scară industrială de către companii din alte state membre UE, care au interzis defrişările pe propriul teritoriu, şi protejarea comunităţilor locale şi întreprinderilor mici şi mijlocii care folosesc lemnul ca sursă principală de combustibil sau materie primă’, a precizat George Simion.

Sursa: AGERPRESS