Baciu(MS): Vom lua în considerare scăderea vârstei la vaccinarea anti-COVID, dacă autorităţile competente vor recomanda

0
306

Ministerul Sănătăţii (MS) va lua în considerare scăderea vârstei pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dacă ‘autorităţile competente’ vor face recomandări în acest sens, a declarat secretarul de stat în MS Andrei Baciu.

‘Vom lua în considerare acest aspect imediat ce autorităţile competente la nivel european sau la nivel global vor face recomandări clare în acest sens’, a răspuns Andrei Baciu unei întrebări a jurnaliştilor, cu prilejul prezenţei sale, miercuri, la prezentarea studiului de fezabilitate al spitalului ce va fi construit pe bulevardul Timişoara.

Chestionat dacă există discuţii despre aplicarea regulii prin care toţi cei care vin în spaţii publice să aibă certificat digital COVID-19, el a menţionat că există solicitări, propuneri şi că se analizează acest aspect.

‘Nu e o simplă decizie da sau nu, trebuie corelată cu modul în care funcţionează lucrurile în momentul de faţă. Trebuie o analiză mai amplă să te asiguri că măsurile şi abordările nu se vor suprapune’, a precizat Andrei Baciu.

El a subliniat că dovezile arată ca vaccinarea împotriva COVID-19 este sigură şi eficientă.

‘A fost o scădere a dorinţei de vaccinare peste vară. A venit poate şi ca urmare a unui efort de peste un an, un an şi jumătate şi atunci o binemeritată vacanţă a devenit mai importantă decât planificarea actului de vaccinare. Mai mult, am avut o situaţie epidemiologică favorabilă (…), odată cu ameliorarea situaţiei epidemiologice prezenţa pericolului a fost diminuată şi atunci e un mecanism de feedback negativ prin care au amânat poate decizia pentru această toamnă, când se vorbea despre eventuala apariţie a unui val 4’, a adăugat Andrei Baciu.

Sursa: AGERPRESS