Bihor: Autobuz cu 21 de persoane răsturnat în şant; nouă victime rănite uşor

0
489

Un autobuz cu 21 de pasageri s-a răsturnat într-un şanţ, joi, pe DN 19, în judeţul Bihor, nouă persoane fiind rănite uşor în urma accidentului.

‘La ora 13,57, ISU Bihor a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni, în care a fost implicat un autobuz în care se aflau 21 de persoane. Pentru gestionarea optimă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. (…) Nu s-au înregistrat decese şi nici cazuri grave, cele nouă victime fiind rănite uşor, unele refuzând internarea în spital. Acum aterizează şi elicopterele şi medicii reevaluează cazurile’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Crişana’ al judeţului Bihor, Camelia Roşca.

Potrivit Alinei Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, apelul 112 a fost făcut la ora 13,55. Accidentul rutier s-a produs pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni, fiind implicat un singur autovehicul, un autobuz care s-a răsturnat într-un şanţ.

Poliţiştii rutieri urmează să facă cercetări la faţa locului pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului rutier.

La locul accidentului au fost mobilizate numeroase echipaje specializate în intervenţiile de urgenţă, două maşini de stingere a incendiilor, două echipaje de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple, nouă ambulanţe SMURD şi SAJ. De asemenea, au fost mobilizate şi două elicoptere SMURD.

Planul Roşu de Intervenţie a încetat la ora 14,30.

Sursa: AGERPRESS