Bihor: Concurs fotografic pentru amatorii orădeni, pe teme de inspiraţie locală

0
169

Oricare cetăţean al municipiului Oradea, care ştie să fotografieze, este invitat să trimită câteva imagini pe o temă dată într-un nou ciclu de concursuri de artă fotografică organizate, în premieră, de Asociaţia Internaţională ‘Euro Foto Art’ (AIEFA) în parteneriat cu Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor.

‘Acest spaţiu neconvenţional al Turnului Primăriei Oradea, obiectiv turistic, ne-a provocat să iniţiem diferite concursuri, tot la două luni, concretizate prin expoziţii cu subiecte inspirate de oraşul natal, de frumuseţile deosebite ale clădirilor şi arhitecturii din municipiu. Am anunţat recent primul concurs şi am şi primit deja mai multe lucrări, ceea ce este un semnal pozitiv. Astfel vom putea descoperi şi talente noi,’ a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul AIEFA, Ştefan Toth.

Tematica primului concurs este ‘Turnurile clădirilor din municipiul Oradea’. Fiecare autor poate trimite până pe 15 septembrie pentru concurs maximum 5 imagini, care vor fi prezentate pe site-ul AIEFA, www.eurofotoart.com, urmând ca o selecţie de 25 de fotografii să fie printate şi expuse în Turnul Primăriei Oradea.

Un curatoriu format din artişti fotografi şi personalităţi culturale din Oradea vor selecţiona cele mai valoroase imagini din punct de vedere artistic şi va acorda un premiu în bani în valoare de 400 lei (neimpozabilă) celei mai bune lucrări.

Potrivit organizatorului, participarea la concurs este gratuită. Prima expoziţie a amatorilor orădeni va putea fi văzută în perioada 27 septembrie – 26 noiembrie 2022.

Ştefan Toth a precizat că vor mai fi abordate şi alte teme fotografice precum ‘Porţi din Oradea’, ‘Bisericile noastre’ ori subiecte neconvenţionale care să suscite interesul pasionaţilor şi care vor fi propuse în urma discuţiei cu conducerea Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor.

Organizatorii mai intenţionează să editeze, la finalul primului an, din imaginile acceptate şi premiate un catalog color.

Sursa: AGERPRESS