Bihor: Finanţare pentru 25 de localităţi din judeţ în vederea extinderii distribuţiei de gaze naturale

0
25

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a declarat, marţi, că 25 de localităţi din judeţul Bihor beneficiază de finanţare, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi Programul Naţional ‘Anghel Saligny’, pentru proiecte de extindere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale.

‘Am avut ocazia de a înmâna ordinul de ministru pentru 25 de localităţi din judeţul Bihor referitor la distribuţia de gaze naturale. Acestea vor beneficia de proiecte – patru din POIM şi 21 pe Programul Naţional ‘Anghel Saligny’, care, începând de azi, au posibilitatea de a încărca pe platforma Ministerului Dezvoltării informaţiile necesare astfel încât să ajungă cât de repede la contractare şi la procedura de implementare a proiectelor’, a anunţat ministrul Veştea, într-o declaraţie de presă susţinută cu ocazia vizitei pe şantierul inelului rutier metropolitan Oradea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Mircea Mălan, a precizat că unităţile administrativ-teritoriale care au beneficiat de aceste resurse pentru introducerea reţelelor de gaz sunt administrate de primari de la toate partidele politice.

Ministrul Veştea, împreună cu conducerea CJ Bihor, a avut marţi şi o întâlnire cu toţi primarii din judeţ, în care s-a discutat despre găsirea de soluţii pentru semnarea cât mai repede posibil a tuturor contractelor derulate de primării, dar şi pentru a prezenta stadiul programelor naţionale de investiţii. Potrivit ministrului Dezvoltării, în judeţul Bihor, numai pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), sunt semnate 373 de contracte, în valoare totală de 1,264 miliarde de lei.

Ministrul Dezvoltării a declarat că, în cele cinci luni de la preluarea mandatului, a vizitat peste 30 de judeţe, unde a avut întâlniri cu primarii, în primul rând pentru a găsi soluţii comune pentru implementarea proiectelor cu finanţare atât din fondurile naţionale, cât şi din fonduri europene.

‘Ceea ce cred că este foarte important e faptul că sunt foarte multe zone cu bune practici, judeţul Bihor este unul dintre ele. Apreciez modul în care municipalitatea şi judeţul stau la aceeaşi masă, gândesc proiecte strategice pentru comunitatea din judeţul Bihor şi nu numai’, a subliniat ministrul Veştea.

Acesta a vizitat marţi şantierul inelului metropolitan, cel mai important proiect derulat în judeţ prin Programul ‘Anghel Saligny’, cu fonduri de 151 de milioane de lei, realizat în parteneriat de CJ Bihor, Primăria Oradea şi primăriile comunelor Oşorhei, Sânmartin şi Nojorid. Inelul metropolitan face legătura între trei drumuri naţionale şi două proiecte ale CJ – centura Oşorhei, în execuţie şi drumul de legătură dintre Oradea şi Nojorid, de asemenea în execuţie. AGERPRES / (A – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS