Bihor: Niciun focar de pestă porcină africană la animalele domestice în judeţ

0
193

În judeţul Bihor nu mai există niciun focar de pestă porcină africană (PPA) la animalele domestice, a anunţat, într-un comunicat, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.

În continuare însă, boala evoluează în 24 de fonduri de vânătoare, la porci mistreţi.

‘DSVSA Bihor informează asupra faptului că, prin activităţile specifice de control şi asanare a bolii, aplicate concomitent cu măsurile de supraveghere a teritoriului, respectiv de prevenire a introducerii bolii, la data prezentei informări, la nivelul judeţului Bihor nu mai este activ nici un focar de pestă porcină africană la porcii domestici, fiind ridicate măsurile de restricţie sanitare veterinare în toate localităţile judeţului,’ se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte evoluţia PPA la porcii mistreţi, situaţia epidemiologică nu a suferit modificări, astfel încât numărul total al fondurilor de vânătoare în care evoluează PPA este de 24.

‘Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic,’ se precizează în comunicat.

DSVSA Bihor solicită în continuare sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Sursa: AGERPRESS