Bihor: Peste 3.000 de voluntari înscrişi deja pentru acţiunea de ecologizare ‘Let’s Do It” de sâmbătă

0
270

Peste 3.000 de voluntari sunt deja înscrişi pentru acţiunea de ecologizare a judeţului ‘Let’s Do It, Bihor!’, ce va avea loc sâmbătă, 18 septembrie.

Coordonatorul proiectului în judeţ, Mihai Pop, a menţionat miercuri, în conferinţă de presă, că obiectivul acestei acţiuni vizează circa 5.000 de voluntari din judeţ, obiectiv care se pare că va fi atins, o legătură permanentă cu cei care doresc să participe ţinându-se pe pagina de facebook a evenimentului, unde există un formular de înscriere.

Potrivit acestuia, în acţiune sunt implicate, pe lângă echipa ”Let’s Do It, Bihor”, şi organizaţii de mediu, de tineret, de studenţi şi de profesori, 39 de şcoli, 58 de primării şi instituţii publice: Consiliul Judeţean (CJ), Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ‘Ecolect Group’ Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu, Direcţia Silvică, ISU Crişana, Jandarmi, Penitenciarul Oradea.

‘Vreau să mulţumesc anticipat tuturor persoanelor care se vor implica în această acţiune. Sunt aici în calitate de vicepreşedinte al CJ Bihor şi ca preşedinte al ADI Ecolect, cele două entităţi fiind practic parteneri naturali ai unui proiect de asemenea anvergură. Am spus că ‘Iulie – luna curăţeniei’ nu va rămâne un proiect izolat, singular, că problema curăţeniei este una continuă, a noastră, a tuturor, pentru a cărei rezolvare mai avem încă un drum lung de parcurs’, a declarat vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Acesta a organizat înaintea conferinţei de presă o întâlnire online cu toţi primarii din judeţ, iar 58 din cele 101 primării au convenit pe loc să se implice, fiind multe alte organizaţii şi instituţii publice care vor participa la marea curăţenie.

În cadrul acţiunii, o echipă mixtă de voluntari de la CJ, ADI Ecolect, Let’s Do It şi jandarmi montani vor urca pe cel mai înalt vârf din Munţii Apuseni, Vârful Bihorul, cu o altitudine de 1.849 metri, unde vor începe curăţenia pornind de sus în jos.

Ediţia cu numărul 12 a ‘Let’s Do It, Bihor!’ va avea loc în Oradea şi în întreg judeţul Bihor, fiind stabilite de organizatori şase zone principale, pe trasee dus-întors: Oradea -Vârtop, Oradea-Marghita, Oradea-Şuncuiuş, Oradea-Tinca, Oradea-Salonta şi în jurul municipiului reşedinţă de judeţ.

Voluntarii orădeni vor porni în acţiuni sâmbătă, de la ora 10,00, din parcarea Complexului Lotus, unde vor primi saci şi mănuşi pentru colectarea deşeurilor, recuzita fiind completată de ADI Ecolect la nevoie. Operatorii de salubritate din judeţ vor transporta în această zi gratuit sacii cu deşeuri.

Echipa ”Let’s Do It, Bihor” este alcătuită din coordonatorul Mihai Pop, membri de la organizaţia de tineret ARDT, Asociaţia Aquila Varadinensis, Consiliul Judeţean al Elevilor Bihor şi Clubul Leo ‘Black Eagle’. AGERPRES / (A – autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS