Bihor: Sancţiuni de 115.000 lei pentru deşeuri aruncate în parcările de pe drumurile naţionale

0
317

Camerele de supraveghere video montate în cinci parcări mari de pe drumurile naţionale din Bihor au surprins, în perioada aprilie-iunie, 17 persoane care au aruncat deşeuri în locuri neamenajate, care, după identificarea de către Poliţie, au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 115.000 lei, în baza Ordonanţei de Urgenţă 92/2021 privind regimul deşeurilor.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor, majoritatea celor care au încălcat legea sunt din Bihor, dar au fost identificaţi şi şoferi conducând autovehicule înmatriculate în judeţele Sălaj, Arad şi Hunedoara.

La finalul lunii aprilie au fost montate nouă camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naţionale din Bihor. Acesta este un proiect-pilot pe care Consiliul Judeţean Bihor şi alte instituţii partenere îl implementează cu scopul de a menţine curăţenia în judeţ.

La finalul lunii martie a fost încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Bihor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor (IPJ Bihor), Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Societatea RCS&RCS şi societatea Bitroot Solution.

Conform protocolului de colaborare, firma Bitroot Solution pune la dispoziţie gratuit camerele video pentru supravegherea parcărilor de pe drumurile naţionale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS asigură conexiunea la internet, iar DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deşeuri.

IPJ Bihor a preluat în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent şi organizează echipe mixte cu Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare. Consiliul Judeţean Bihor monitorizează, de asemenea, camerele video şi transmite către autorităţile competente informaţiile de interes. Totodată, colaborează cu partenerii şi primăriile din judeţ pentru punerea în aplicare a protocolului.

În comunicat se mai reaminteşte faptul că mai sunt monitorizate parcările de pe drumurile judeţene şi Defileul Crişului Repede, cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deşeurilor.

Sursa: AGERPRESS