Bistriţa-Năsăud/Bărbat acuzat că a obţinut aproximativ 700.000 euro din exploatarea sexuală a unor femei în ţară şi în Austria

0
440

Un bărbat de 35 de ani din oraşul Năsăud este acuzat că a obţinut aproximativ 700.000 de euro din exploatarea sexuală a trei femei, atât în ţară, cât şi în cluburi din Austria, potrivit comunicatului de presă transmis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

În cursul zilei de duminică, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat percheziţii la două imobile deţinute de bărbatul suspectat de trafic de persoane, proxenetism şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu.

‘Din cercetări a reieşit că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din Năsăud, ar fi recrutat trei femei, toate din Bistriţa-Năsăud, pe care le-ar fi transportat, adăpostit şi determinat să practice prostituţia, în diverse locaţii din România, dar şi în cluburi din Austria, iar sumele obţinute din aceste activităţi şi le-ar fi însuşit (aproximativ 700.000 de euro). În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 telefoane mobile, un stick de memorie, un recipient ce conţinea muguri de canabis, 1.000 de euro şi 3.000 de lei’, se arată în comunicatul IPJ.

Procurorul de caz din cadrul DIICOT a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, urmând ca în cursul zilei de luni acesta să fie prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la percheziţii au participat poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud şi de la Poliţia Oraşului Năsăud.

Sursa: AGERPRESS