Bistriţa-Năsăud: Finanţări nerambursabile de 347.000 lei de la bugetul municipiului reşedinţă pentru proiecte ale societăţii civile

0
68

Peste 347.000 de lei de la bugetul municipiului Bistriţa vor merge, în acest an, pentru finanţarea nerambursabilă a 29 de proiecte depuse de asociaţii, fundaţii sau persoane fizice, în conformitate cu Legea 350/2005, potrivit anunţului publicat miercuri pe pagina de socializare a primăriei.

Bugetul iniţial a fost de 355.000 de lei, iar selecţia proiectelor s-a făcut în perioada 16-22 martie.

Au fost depuse în total 36 de proiecte, însă şapte au fost respinse.

Vor fi finanţate şase proiecte din domeniul ‘sport’, câte cinci de la ‘educaţie’, ‘cultură’ şi ‘interdisciplinar’, câte trei de la ‘tineret’ şi ‘protecţia mediului’ şi câte unul de la ‘social’ şi ‘relaţii internaţionale’.

Aproape un sfert din totalul finanţărilor nerambursabile, respectiv circa 83.000 de lei, va ajunge la cele şase proiecte selectate din domeniul sportiv, pentru organizarea sau participarea la competiţii de tenis, motociclism, karate, curse de maşini pe circuit şi competiţii de atelaje canine.

Suma maximă alocată pentru un proiect a fost de 15.000 de lei, pe care au obţinut-o şapte entităţi, care vor organiza, printre altele, o competiţie europeană de tenis destinată sportivilor până în 16 ani, un festival de arte vechi, dar şi un eveniment care va pune în valoare pasajele medievale ale municipiului Bistriţa. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS