Acasă93Bistriţa-Năsăud: Organigrama DGASPC, redusă cu peste 260 de posturi

Bistriţa-Năsăud: Organigrama DGASPC, redusă cu peste 260 de posturi

Organigrama Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud a fost redusă cu peste 260 de posturi, printr-un proiect de hotărâre adoptat în şedinţa ordinară de miercuri a Consiliului Judeţean, multe dintre acestea fiind deja vacante.

Comparativ cu structura organizatorică anterioară a instituţiei, s-a propus reducerea unui număr de 263 de posturi, de la 856 la 593, pentru a putea fi respectate standardele de cost.

Conform notei de fundamentare a DGASPC Bistriţa-Năsăud, s-a efectuat o analiză financiară cu privire la proiectul de buget pentru anul în curs, constatându-se o depăşire a standardelor de cost cu aproximativ 24% pentru serviciile sociale adresate persoanelor adulte cu dizabilităţi, cu peste 11% pentru serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice şi cu aproximativ 15,7% pentru serviciile sociale adresate copiilor aflaţi în dificultate.

Mai mult, fondul de salarii de bază aprobat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru DGASPC, în acest an, este de 26,51 milioane lei, fond care corespunde unui număr de 610 angajaţi.

Urmare a acestor constatări, DGASPC a propus reducerea numărului total de posturi la 593, din care 131 sunt în continuare vacante: 87 de posturi în aparatul de specialitate, cu 14 posturi vacante, şi 506 posturi în serviciile sociale pentru copii şi adulţi, din care 117 nu sunt ocupate.

Printre măsurile luate în vederea reducerii numărului de angajaţi permanenţi sau temporari s-au numărat desfiinţarea centrului social pentru persoanele dependente de alcool, desfiinţarea casei de tip familial din localitatea Chiraleş (DGASPC nu mai avea drept de administrare a clădirii încă de anul trecut, cei doi asistenţi maternali care au lucrat acolo rămăseseră fără atestate încă din aprilie 2018, iar cei patru minori de care se ocupau au fost plasaţi la alţi asistenţi maternali) şi desfiinţarea centrului educaţional de zi pentru copilul exploatat prin muncă (rămas fără licenţă de funcţionare încă din 2018).

De asemenea, au fost reorganizate două centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din oraşul Beclean, centrul de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din Nuşeni, precum şi centrul de protecţie a copilului din Năsăud, care a fost preluat sub cupola celui de la Bistriţa.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 26 de voturi pentru şi trei împotrivă, iar noua organigramă va intra în vigoare începând cu data de 5 iulie. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks