Bistriţa-Năsăud: Primăria municipiului reşedinţă pune la dispoziţia populaţiei, gratuit, 2.000 de teste rapide pentru COVID-19

0
140

Primăria municipiului Bistriţa a achiziţionat 2.000 de teste rapide pentru COVID-19 pe care le pune gratuit la dispoziţia populaţiei, în cadrul unui centru de testare amenajat în centrul oraşului, a anunţat joi primarul Ioan Turc, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

Centrul de testare va funcţiona zilnic, în intervalul orar 10,00 – 18,00, iar numărul de teste ar putea fi suplimentat, în funcţie de necesităţi.

‘Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor municipiului în această perioadă complicată, în care e înregistrată o recrudescenţă a infecţiilor cu coronavirus, am dispus deschiderea, în Piaţa Centrală, a unui punct de testare rapidă şi gratuită, cu personal medical calificat, care va funcţiona zilnic, între orele 10,00 şi 18,00, cu o pauză de nebulizare de la 14,00 la 14,30. Persoanele care primesc aici un rezultat negativ al testului vor obţine pe loc certificate verzi cu o valabilitate de 48 de ore, fiind necesară doar prezentarea actului de identitate. Momentan, sunt disponibile 2.000 de teste antigen achiziţionate de Primărie, lotul urmând a fi suplimentat în funcţie de necesităţi’, a scris primarul Ioan Turc, pe Facebook.

Edilul bistriţean a menţionat că municipalitatea doreşte ca, prin acest demers, să sprijine echipele medicale de la Ambulanţă şi SVSU, ‘care au în fiecare zi un număr record de solicitări pentru testare’.

Primăria Bistriţa a efectuat testări gratuite pentru populaţie şi anul trecut, după ce certificatul verde a devenit obligatoriu pentru accesul în instituţiile publice.

Pentru ziua de joi, Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a comunicat că rata de infectare cu COVID-19 la nivelul municipiului Bistriţa a ajuns la 15,54 la mie, cu 1.504 cazuri de îmbolnăvire active, fiind depăşită doar de ratele de infectare din comunele Negrileşti (20,28 la mie) şi Rebra (16,02 la mie). AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS