Bode acuză un atac politic concertat, de câteva luni, împotriva sa

0
32

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a acuzat, luni, un atac politic concertat de luni de zile împotriva sa, menţionând că, pentru a participa la dezbaterea moţiunii simple depuse la Camera Deputaţilor, a renunţat la o acţiune comună România – Republica Moldova.

‘Am răspuns astăzi unei solicitări regulamentare, democratice a Camerei Deputaţilor şi m-am prezentat în fata colegilor deputaţi să explic, atât cât pot semnatarii aşa-zisei moţiuni să înţeleagă, care sunt, de fapt, raţiunile care stau în spatele acestui atac politic concertat, de câteva luni de zile, împotriva mea. Astăzi, cu toate că ar fi trebuit să fiu prezent la o activitate comună România – Republica Moldova, în Vama Albiţa, (…) am anulat această activitate comună cu Republica Moldova, sunt astăzi prezent, aici, în faţa colegilor parlamentari’, a declarat Bode, înaintea dezbaterilor.

El a susţinut că are argumente punctuale la textul moţiunii. Totodată, Bode a afirmat că moţiunea ‘nu are nicio legătură’ cu Regulamentul Camerei Deputaţilor, care prevede că un astfel de demers se poate face de 50 de parlamentari pe chestiuni de politică internă.

‘MAI este menţionat în această moţiune o singură dată, în vreme ce numele unui jurnalist şi ale USR sunt menţionate de 12 ori’, a explicat ministrul.

Sursa: AGERPRESS