Botoşani: O fată de 14 ani a născut în ambulanţă, naşterea fiind prematură

0
42

O fată de 14 ani din judeţul Botoşani a născut într-o ambulanţă care o transporta spre maternitate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şefa Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati, medicul Carmen Zaboloteanu.

Mama minoră a născut prematur, după 33 de săptămâni de sarcină, un băieţel cu greutatea de 1.600 de grame, iar cadrele medicale sunt rezervate în ceea ce priveşte supravieţuirea acestuia.

‘Copilul a venit în stare gravă din cauza naşterii în ambulanţă şi a prematurităţii. Este o piatră de încercare pentru orice familie un copil prematur, atât de mic’, a afirmat Zaboloteanu.

Conform acesteia, nou-născutul prezintă stare generală mediocră cu detresă respiratorie, tulburări metabolice, fiind internat la terapie intensivă neonatală, unde i se asigură ventilaţie mecanică non invazivă.

La Maternitatea din Botoşani au loc, anual, în jur de 2.600-2.800 de naşteri, dintre care aproximativ 10% sunt premature. AGERPRES / (A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS