Brăila: Amenzi de 90.000 lei pentru muncă ‘la negru’, aplicate în 10 zile

0
289

Inspectorii ITM Brăila au aplicat, în 10 zile, amenzi de 9.000 lei angajatorilor care au fost depistaţi că foloseau persoane fără contracte de muncă încheiate în formă scrisă, se arată într-un comunicat de presă remis luni de Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila.

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au întreprins, în perioada 30 august – 10 septembrie 2021, mai multe acţiuni de control la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase, precum şi în domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor.

În total au fost efectuate 115 controale şi au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 112.500 lei, dintre care 90.000 lei pentru muncă fără forme legale.

‘Din totalul sancţiunilor aplicate, pentru muncă nedeclarată au fost sancţionaţi trei angajatori din domeniul comerţ şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fiind identificate cinci persoane fără a avea contract individual de muncă încheiat anterior începerii activităţii sau care prestau activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 90.000 de lei’, precizează ITM Brăila.

În săptămâna 23-27 august, ITM Brăila au efectuat, de asemenea, controale şi a aplicat sancţiuni contraventionale în valoare totală de 145.500 lei, dintre care 120.000 de lei pentru primirea la muncă a şase persoane fără încheierea unui contract individual de muncă în formă scrisă, potrivit legii. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS