AcasăStiri generaleBrăila: Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Jazz 'Johnny Răducanu' se încheie pe...

Brăila: Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Jazz ‘Johnny Răducanu’ se încheie pe 30 septembrie

Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Jazz ‘Johnny Răducanu’, care se desfăşoară la Brăila în perioada 29-31 octombrie în memoria celui mai cunoscut şi iubit muzician român de jazz, au loc până pe 30 septembrie, au anunţat, miercuri, organizatorii evenimentului.

Concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediţie, are două secţiuni, solist vocal sau instrumentist şi formaţii – maxim octet, iar în competiţie se pot înscrie concurenţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani.

Concurenţii trebuie să interpreteze o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Răducanu şi o piesă din repertoriul propriu.

Premiile festivalului sunt în valoare de 13.000 de euro, respectiv Trofeul Johny Raducanu – 4.000 euro, Premiul pentru Cel mai bun solist instrumentist – 1.500 euro, Premiul pentru Cel mai bun solist vocal – 1.500 euro, Premiul pentru Cea mai bună formaţie – 3.000 euro, Premiul pentru cel mai promiţător tânăr interpret – 1.500 euro şi Premiul pentru cea mai bună compoziţie – 1.500 euro.

‘Festivalul este organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale, a personalităţii sale artistice distincte. Marea sa dragoste pentru oraşul natal, Brăila, întrecută doar de dragostea pentru muzica, atenţia acordată constant tinerilor creatori sau interpreţi de jazz vor fi celebrate anual şi în acest mod’, au transmis organizatorii.

Festivalul este organizat la Brăila, locul de naştere al lui Johnny Răducanu, de Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean de Creaţie.

Muzicianul Johnny Răducanu (numele real Răducanu Creţu), binecunoscut contrabasist, pianist, compozitor, aranjor, s-a născut la 1 decembrie 1931, la Brăila, într-o familie cu tradiţii muzicale de peste 300 de ani, de pe timpul lăutarului Petre Creţu Solcanu. A fost membru al orchestrei Casei de discuri ”Electrecord” (1957-1971) şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (1971). Ca instrumentist sau orchestrator şi-a adus contribuţia la realizarea majorităţii discurilor româneşti de jazz. Marele jazzolog american Leonard Feather l-a numit ”Mr. Jazz of Romania”.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks