Brăila: Intervenţie cu 6 autospeciale de pompieri pentru stingerea unui incendiu; două persoane au suferit arsuri grave

0
73

Pompierii brăileni au acţionat luni, timp de patru ore, cu şase autospeciale cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un imobil din municipiul Brăila, eveniment în urma căruia două persoane au suferit arsuri grave, informează ISU Brăila.

‘Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la un imobil nelocuit de pe B-dul Alexandru Ioan Cuza din municipiul Brăila. Incendiul a fost observat târziu, iar in interiorul locuinţei era depozitată o cantitate mare de materiale combustibile. Până la sosirea forţelor de intervenţie incendiul s-a extins la acoperişul din scândură şi stuf învelit cu tablă’, se arată într-un comunicat de presă al ISU Brăila.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

‘S-au înregistrat două victime, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 55 şi 59 de ani. Acestea prezentau arsuri de gradul I pe membrele superioare, au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi au fost transportate la spital. Cele două persoane locuiau în imobilul respectiv fără documente. Imobilul are doi proprietari care nu s-au prezentat la locul intervenţiei’, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, Ştefan Stoian.

În incendiu au ars aproximativ 700 metri pătraţi de acoperiş din scândură şi stuf învelit cu tablă, două tone de materiale textile, 200 kilograme de gunoi menajer, material lemnos şi bunurile din patru camere. S-au degradat plafoanele din rigips, tencuiala de pe pereţi, pardoseala tip parchet din lemn, şase uşi din lemn din trei camere, o baie, o bucătărie şi un hol. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS