Brăila: Peste 800 de proiecte întocmite de primării pentru dezvoltarea judeţului în perioada 2021-2027

0
438

Strategia de dezvoltare a judeţului Brăila pe perioada 2021-2027 cuprinde peste 800 de proiecte întocmite de primării, cu o valoare totală de aproximativ 220 miliarde de lei, potrivit informaţiilor făcute publice de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac.

În total sunt 824 proiecte în valoare totală de 219,4 miliarde lei, dintre care cele mai multe, în valoare de 205 miliarde lei, sunt concepute pe partea de dezvoltarea mobilităţii şi a conectivităţii judeţului Brăila şi asigurarea unei infrastructuri de utilităţi, educaţionale, de sănătate şi sociale moderne.

‘Ca orice strategie, ea poate avea şi modificări pe parcursul implementării şi putem să adăugăm lucruri noi sau lucruri care vin în ajutorul dezvoltării judeţului Brăila. Au fost trecute toate etapele de implementare cu oameni profesionişti, pentru că a fost un proiect pe fonduri europene. Mă bucur foarte mult că s-au strâns peste 800 de proiecte din toate UAT-urile din judeţ. Important este să avem mai repede ghidurile de finanţare şi să putem scrie cât mai multe proiecte, nu numai pe CJ şi Primăria municipiului Brăila, dar se pot accesa fonduri europene şi pe fiecare UAT în parte. În exerciţiul financiar care se termină judeţul Brăila este pe primul loc pe Programul Operaţional pe Pescuit, încă sunt proiecte în implementare şi mă bucură acest lucru’, a declarat Chiriac în şedinţa de CJ Brăila în care a fost aprobată Strategia. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS