Braşov: Aproape 90% din elevii de a XII-a învăţământ de zi şi 20% de la seral au participat la simularea Bacalaureatului

0
25

Un procent de 85,5% din elevii înscrişi în anii terminali de liceu s-au prezentat, luni, la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi literatura română.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, majoritatea acestora sunt înscrişi în clasa a XII-a, învăţământ de zi.

Pe de altă parte, anul acesta procentul elevilor de a XIII-a care au participat la simulare este mai ridicat ca în alţi ani.

‘Anul acesta se constată un interes mai ridicat pentru aceste simulări în rândul viitorilor absolvenţi de clasa XIII-a (seral sau frecvenţă redusă). Aproape 20% dintre elevii înscrişi în clasa a XIII-a au participat astăzi (luni-n.r.) la prima probă a simulării, cei mai mulţi prezenţi fiind la Şcoala Profesională Germană Kronstadt’, a subliniat sursa citată.

În anul curent, în judeţul Braşov, 2.997 de elevi sunt înscrişi în clasa a XII – cursuri de zi şi 533 în clasa a XIII-a – cursuri serale sau cu frecvenţă redusă şi pot participa la simularea examenului naţional de Bacalaureat.

Marţi, 28 martie este programată proba Ec), proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri, 29 martie – proba Ed), la alegere a profilului şi specializării, urmând ca joi, 30 martie, elevii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale să susţină proba scrisă la Limba şi literatura maternă, Eb).

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanţilor la simulare până în data de 6 aprilie.

Sursa: AGERPRESS