Braşov: Un număr de 10 autobuze hibrid Mercedes, puse în circulaţie în municipiul reşedinţă

0
317

Un număr de 10 autobuze hibrid marca Mercedes, achiziţionate cu fonduri europene în valoare de peste 13 milioane de lei, au fost puse în circulaţie, vineri, în municipiul Braşov.

Acestea vor face legătura între cartierele din zona de nord şi centrul oraşului – Bartolomeu, Stupini şi noul cartier Avantgarden – şi vor circula pe trei linii (25,28 şi 41).

Conform primarului Allen Coliban, cele 10 autobuze, de tip Citaro, produse în fabrica din Franţa, vor contribui la reducerea poluării generate de transportul public.

‘În cifre asta înseamnă o reducere de 96.000 de kilograme de dioxid de carbon pe an pe traseele pe care aceste autobuze vor opera, undeva la 1.300 de kilograme de dioxid de azot. Sunt cifre importante pentru calitatea aerului din Braşov şi cred că pot fi un element de mândrie care să convingă mai mulţi braşoveni să folosească transportul public. Vedem cu toţii că în multe zile, la anumite moment, se produc blocaje în traficul din Braşov cauzate de numărul mare de autovehicule de pe străzi. Vrem să schimbăm această tendinţă şi să oferim un transport public de calitate, care să fie o opţiune reală pentru cât mai mulţi braşoveni’, a afirmat Coliban, cu prilejul prezentării noilor autobuze.

Edilul a menţionat, totodată, că, pe lângă achiziţia de mijloace de transport noi, Primăria efectuează o analiză, împreună cu operatorul de transport, asupra gradului de încărcare pe trasee în vederea asigurării unei fluenţe şi capacităţi adaptate la solicitări şi la gradul de utilizare.

Autobuzele au fost achiziţionate printr-un proiect european de 13,4 milioane de lei plus TVA, din care finanţarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană reprezintă 98%.

Sursa: AGERPRESS