Bugetul estimat al municipiului Sibiu este de 954,70 milioane de lei, cu 10% mai mare faţă de 2020

0
230

Bugetul estimat al municipiului Sibiu este de 954,70 de milioane de lei, cu 10% mai mare faţă de cel de anul trecut, creşterea datorându-se, în principal, veniturilor din contractele de finanţare din fonduri externe nerambursabile obţinute de administraţia locală, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Bugetul de Stat pentru anul 2021 a fost aprobat şi publicat în Monitorul Oficial în data de 9 martie. Conform procedurilor legislative, acum putem să prezentăm şi noi propunerea pentru bugetul local al municipiului Sibiu pentru anul 2021. Aceasta este publicată pe site-ul sibiu.ro şi va rămâne afişată pentru dezbatere şi consultare publică, iar apoi va fi supus aprobării Consiliului Local. Important de subliniat este faptul că bugetul local pentru anul 2021 este orientat către dezvoltarea municipiului, mai mult de jumătate din acesta fiind alocat investiţiilor şi proiectelor ample ale Sibiului,’ a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Potrivit sursei citate, propunerea de buget şi o sinteză a principalelor informaţii din acesta sunt disponibile la adresa: http://www.sibiu.ro/ro2/pdf/2021/Proiectul_Bugetului_de_Venituri_si_Cheltuieli_al_Mun_Sibiu_pe_anul_2021.pdf. Cetăţenii pot transmite sugestii sau întrebări în format electronic pe buget2021@sibiu.ro.

‘Cheltuielile totale propuse în buget însumează de asemenea 954,70 milioane lei. Cea mai mare parte – 57%, adică peste 540 de milioane de lei – vor merge către investiţii pentru dezvoltarea oraşului. Diferenţa de 43% va fi utilizată pentru cheltuieli curente pentru administrarea oraşului, cum ar fi iluminatul public, activitatea culturală, sportivă şi de agrement, întreţinerea parcurilor şi zonelor verzi, reparaţiile la străzi, subvenţia pe care Primăria Sibiu o acordă pentru buna funcţionare a transportului public, subvenţia acordată cetăţenilor pentru energie termică, reparaţii şi achiziţia de dotări pentru unităţile de învăţământ, funcţionarea Primăriei Sibiu şi a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local etc.’, se arată în comunicat.

Sursa: AGERPRESS