Camera de Comerţ Covasna/ Firmele afectate de pandemie se pot înscrie pentru programul minimis COVID

0
502

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a deschis, miercuri, sesiunea de depunere a dosarelor pentru ajutorul de minimis pe care Primăria Sfântu Gheorghe îl acordă firmelor din municipiu afectate de pandemia de COVID-19.

Ajutorul vizează cofinanţarea unor investiţii pentru afacerile locale mici şi mijlocii, iar cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online pe pagina CCI în perioada 15 – 28 septembrie.

Preşedintele CCI Covasna, Edler Andras, a declarat că bugetul alocat este de 5 milioane de lei, iar prin acest program, ce are ca scop redresarea economiei locale, unităţile de cazare turistică afectate de pandemie – hotelurile şi pensiunile din municipiul Sfântu Gheorghe -, dar şi firmele care au avut pierderi de cel puţin 15% faţă de anul 2019 pot beneficia de o finanţare de maximum 50.000 de euro, iar barurile, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică, de maximum 10.000 de euro, cu condiţia ca beneficiarii să aibă un aport financiar propriu, iar banii să fie folosiţi pentru investiţii.

Concret, ajutorul de minimis pentru unităţile de cazare este de 500 de euro pe cameră de cazare, dar nu mai mult de 50.000 de euro de firmă, pentru unităţile de alimentaţie publică, restaurante, baruri se acordă 50 de euro pe metrul pătrat, incluzând şi suprafeţele teraselor autorizate, fără a depăşi suma totală de 10.000 de euro, iar celelalte firme pot primi un ajutor de 500 de euro pe salariat dacă plătesc impozitul în Sfântu Gheorghe.

‘Noutatea în acest an este că cererile se depun online. Acest ajutor de minimis se acordă pentru investiţii şi avem o bonificaţie de sută la sută pentru cei care realizează investiţii în parteneriat cu o firmă din Sfântu Gheorghe, ceea ce înseamnă că acele sume despre care am vorbit se dublează’, a declarat pentru AGERPRES Edler Andras.

Anul trecut 43 de firme din municipiul Sfântu Gheorghe, afectate de pandemia de coronavirus, au solicitat sprijin prin programul COVID minimis.

Sursa: AGERPRESS