Cauza exploziei din blocul de la Suceava – o acumulare de gaze într-unul dintre apartamente

0
45

Explozia care a avut loc, luni, într-un bloc din Suceava, s-a produs din cauza unei mari acumulări de gaz metan, în momentul în care proprietarul apartamentului nr. 8 a aprins lumina, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă.

În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, au rezultat patru victime – una dintre acestea, un bărbat în vârstă de 60 de ani, cu arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului, proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, fiind transferat la secţia de mari arşi a Spitalului Clinic ‘Sf. Spiridon’ din Iaşi.

Potrivit şefului ISU Suceava, în urma investigaţiilor efectuate de o comisie mixtă, referitoare la cauza incendiului, s-a concluzionat că explozia s-a produs în dormitorul apartamentului, în care exista o acumulare de gaz.

El a precizat că o centrală termică şi aragazul erau amplasate în balcon şi fie au fost exploatate necorespunzător, fie au avut defecţiuni ce ar fi condus la scurgerile de gaz, cercetările ulterioare urmând să stabilească exact cum s-a întâmplat accidentul.

Explozia a fost extrem de puternică şi a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii, astfel că oamenii nu mai pot locui în apartamentele din două scări de bloc.

Potrivit şefului ISU Suceava, în jurul blocului explozia a produs efecte pe o rază de 20 de metri, fiind afectate o centrală termică şi o clădire de locuit, precum şi 22 de autoturisme ce erau parcate în apropiere.

Sursa: AGERPRESS