Acasă93Centru destinat copiilor ucraineni, deschis de World Vision în Sectorul 6; consiliere...

Centru destinat copiilor ucraineni, deschis de World Vision în Sectorul 6; consiliere psihologică, pentru părinţi

Centrul ‘Happy Bubble’, unde copiii ucraineni vor putea să continue şcoala şi să participe la activităţi de educaţie non-formală, va fi deschis vineri în Sectorul 6 al Capitalei, pe Aleea Valea Boteni nr. 7, informează World Vision.

Potrivit aceleiaşi surse, doar 5% dintre copiii ucraineni care s-au refugiat în România sunt înscrişi la şcoală. Conform datelor oficiale, aproape 40.000 de copii ucraineni s-au refugiat în România, iar dintre aceştia aproximativ 1.800 sunt înscrişi în sistemul de învăţământ românesc.

Spaţiul este amenajat de World Vision în parteneriat cu Fundaţia Pepsico şi Romanian United Fund (RUF).

‘La Happy Bubble sunt aşteptaţi toţi copiii ucraineni şi familiile lor – unii dintre ei vor fi redirecţionaţi la acest spaţiu de către reprezentanţii celor 27 de adăposturi din Capitală, unde organizaţia a intervenit în ultimele luni cu donaţii în produse de maximă necesitate pentru mii de refugiaţi. Copiii care vor ajunge la Happy Bubble vor fi întâmpinaţi de profesori, asistenţi sociali, asistenţi medicali şi psihologi care să-i ajute în gestionarea traumelor. La rândul lor, părinţii vor putea beneficia de consiliere psihologică, consiliere pentru integrarea pe piaţa muncii din România şi produse de urgentă necesitate’, a precizat sursa citată.

Directorul executiv al World Vision România, Mihaela Nabăr, a făcut apel către toţi adulţii ucraineni care pot oferi servicii de sprijin copiilor, inclusiv pentru traducere, să ia legătura cu organizaţia. Potrivit acesteia, centrul din Sectorul 6 este doar primul dintre cele care urmează să fie deschise în Capitală în viitorul apropiat.

‘Au trecut mai bine de două luni de când universul a milioane de copii a fost răvăşit din cauza crizei umanitare de lângă graniţele noastre. Este nevoie să ne mobilizăm pentru a le reda celor mici măcar o parte din normalitatea pe care o aveau înainte de a-şi părăsi casele. Accesul lor la educaţie şi la joacă, la socializare, la consiliere psihologică şi mai ales linişte trebuie să devină priorităţi pentru toţi actorii instituţionali care au capacitatea şi expertiza de a interveni’, a mai afirmat Mihaela Nabăr.

De la începutul conflictului din Ucraina, World Vision a sprijinit peste 62.000 de ucraineni, majoritatea femei şi copii, strămutaţi în Ucraina, România, Moldova şi Georgia. Intervenţia a constat în facilitarea accesului la adăpost, servicii de asistenţă medicală, consiliere psihologică, integrare în şcoli şi alte servicii educaţionale, precum şi provizii de subzistenţă (alimente, produse sanitare, paturi etc).

‘Romanian United Fund, ca platformă de fundraising care transferă 100% din donaţii partenerilor nonprofit şi 0% costuri, s-a dovedit a fi modalitatea favorită a românilor din Statele Unite şi a comunităţii de americani care păstrează legătura cu România de a strânge fonduri umanitare de urgenţă. Parteneriatul cu World Vision permite comunităţii noastre de români din diaspora să ne unim cu ţara pentru a ajuta populaţia civilă în astfel de situaţii de criză’, a declarat preşedintele Romanian United Fund, Mihai Lehene.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks