Ciolacu: Am încredere în Cseke Attila, care va face din PNDL 3 un program de succes

0
454

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Congresul UDMR, că are încredere în ministrul Cseke Attila că va face din PNDL 3 ‘un program de succes’, iar USR, ca partid de guvernare, avea datoria, în privinţa acestui program, să vegheze ca legea să fie respectată, ‘iar cine o încalcă să plătească’.

‘Eu cred că o ţară se construieşte de jos în sus, de la micile comunităţi, de la familie, de aceea şi forţa PSD este în primarii şi aleşii locali şi cred că şi pentru dumneavoastră sunt la fel de importante comunităţile. Tocmai de aceea am încredere în domnul ministru Cseke Attila, care va face din PNDL 3 un program de succes. Aceasta este marea şansă de modernizare a comunităţilor. Dacă vrem să reducem decalajele de dezvoltare între urban şi rural, atunci avem nevoie de astfel de programe. (…) Nu putem lua şansa la dezvoltare doar pentru că unii au suspiciuni. Dacă am sta mereu cu drobul de sare deasupra capului, atunci nu ar mai trebui să facem absolut nimic pentru ţara asta. Vreau să vă spun direct: USR, ca partid de guvernare, avea datoria să vegheze ca legea să fie respectată, iar cine o încalcă să plătească. Fuga de răspundere înseamnă doar mai multă sărăcie şi subdezvoltare pentru milioanele de cetăţeni, iar acest lucru este inadmisibil. Interesul cetăţenilor trebuie să fie pe primul loc, nu luptele noastre politice’, a spus Ciolacu.

El a adăugat că problemele cetăţenilor sunt preţurile, facturile şi scumpirile, ‘acestea sunt lucrurile care îi preocupă pe oameni’.

‘Vă spun sigur că putem citi cum vrem facturile, în română, în maghiară, în engleză, la fel de mari vor fi. Ideea este ce facem pentru ca cetăţenii să treacă cu bine peste această iarnă şi tocmai de asta sper să avem un dialog foarte bun pe proiectul de lege privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze. Aceasta este prioritatea zero a PSD şi vreau să vorbim cu toate partidele responsabile pentru a construi o majoritate solidă, să trecem cât mai repede acest proiect de lege prin Parlament. (…) Domnule Hunor, o ultimă rugăminte, pentru că faceţi parte din coaliţia de guvernare: te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor tăi din coaliţie, poate şi domnului preşedinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iar vindem Ardealul’, a afirmat Ciolacu.

Sursa: AGERPRESS