Ciolacu, despre decizia autorităţilor de a permite credincioşilor să participe la Înviere: Am scăpat de amendă

0
243

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a afirmat, ironic, că decizia autorităţilor centrale de a permite credincioşilor să participe la slujba de Paşti reprezintă o veste extraordinară pentru români, deoarece ‘nu se mută ora Învierii’.

Liderul PSD a adăugat că prin această măsură a scăpat şi el de amendă, în condiţiile în care anunţase că va merge la Înviere indiferent de restricţiile impuse de Guvern.

‘Astăzi e Buna Vestire. Am înţeles că avem şi veşti bune de la Guvern. O veste extraordinară: au aflat românii că nu se mută nici ora Învierii şi au totuşi voie să meargă la biserică. Eu am totuşi o veste şi mai bună, că am scăpat de amendă, că oricum anunţasem că o să merg la biserică’, a spus liderul PSD, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani.

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, după discuţiile purtate cu reprezentanţii cultelor religioase, că soluţia spre care se îndreaptă autorităţile este adaptarea intervalului orar al restricţiilor de circulaţie astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară. AGERPRES / (A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS