Ciolacu: PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcţiile trecătoare

0
424

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că social-democraţii nu au fost cei care să dea premierul la prima rotaţie, deşi erau îndreptăţiţi să facă acest lucru pentru că au câştigat alegerile parlamentare, deoarece au decis că ‘măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcţiile trecătoare’.

‘Sunt deja 80 de zile de când România se află în criză politică. În acest timp au murit mii de oameni, iar majoritatea abia are bani să îşi plătească facturile. Partidele de dreapta nu au oferit o soluţie pentru ieşirea din criză. PSD a decis să îşi asume răspunderea şi să pună capăt acestei crize politice. (…) România trebuie stabilizată. PSD a negociat programe şi măsuri, scopul nostru a fost să impunem măsurile PSD în domeniul social, economic şi sanitar. Nu am intrat la guvernare punând alte condiţii. Dacă nu ar fi fost acceptate aceste măsuri în programul de guvernare, PSD nu ar fi acceptat. (…) Ştiu că veţi întreba de ce nu a dat PSD prim-ministrul la prima rotaţie. Cu adevărat, PSD a câştigat alegerile şi era îndreptăţit să facă acest lucru. Am făcut această concesie pentru că PSD a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcţiile trecătoare. În acest moment de criză, PSD trebuie să guverneze pentru români, nu să se certe pe funcţii sau aşa-zisele ministere cu bani’, a susţinut Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, la finalul şedinţei CPN al partidului.

El a adăugat că PSD a demonstrat, în toată această perioadă de criză, că este ‘cel mai responsabil partid, a luat cea mai responsabilă decizie şi este cel mai stabil partid din România în acest moment’.

‘Îmi doresc ca şi celelalte partide care formează această coaliţie naţională să dea dovadă de aceeaşi maturitate politică de care au dat dovadă colegii mei’, a afirmat el.

Întrebat ce îl recomandă pe Vasile Dîncu să fie ministru al Apărării, Ciolacu a răspuns: ‘Sunt ferm convins că în perioada următoare Vasile Dîncu va veni în faţa dumneavoastră şi îşi va prezenta programul la Ministerul Apărării, după ce va fi învestit, sau poate înainte de a fi învestit. (…) Ştim foarte bine că Ardealul nu este un fief electoral al PSD, dar trebuie să se găsească reprezentat în acest guvern, iar decizia mai multor organizaţii din Ardeal a fost ca domnul Vasile Dîncu să îi reprezinte în viitorul guvern. Mi se pare o decizie corectă, asumată. (…) Decizia majoritară a fost că domnul Dîncu va fi desemnat, din partea PSD, să ocupe portofoliul de ministru al Apărării’.

Sursa: AGERPRESS