Ciucă: Guvernul respinge orice încercare de intimidare a jurnaliştilor; sunt de neacceptat aşa-zise liste cu ‘redacţii toxice’

0
57

Guvernul respinge ‘cu fermitate’ orice încercare de intimidare a jurnaliştilor, a afirmat, joi, premierul Nicolae Ciucă, subliniind că este de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate ‘aşa-zise liste cu ‘redacţii toxice”.

‘Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliştilor. Libertatea de exprimare şi liberul acces la informaţie sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept. Premierul Nicolae Ciucă consideră de neacceptat ca în spaţiul public să fie promovate aşa-zise liste cu ‘redacţii toxice’ şi condamnă categoric manifestarea diferenţelor de opinii prin orice tip de violenţă. Prim-ministrul României susţine drepturile fundamentale şi protejarea jurnaliştilor, orice incitare la ură împotriva presei contribuind la generarea unei viziuni care ar îndepărta România de valorile democratice pe care şi le-a asumat ca stat membru NATO şi UE’, se arată în mesajul transmis de Guvern.

Miercuri, pe pagina de Facebook a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a fost publicat mesajul ‘Haideţi să vedem care sunt cele mai toxice şi false ‘organe de presă’. Începem noi: G4media…’.

Sursa: AGERPRESS