Ciucă: Instituţia Prefectului trebuie să rămână în contact permanent cu oamenii, atentă la problemele lor şi receptivă la soluţii

0
169

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că Instituţia Prefectului rămâne un punct de sprijin pentru cetăţeni atât în perioade de normalitate, dar mai ales în vremuri complicate şi trebuie să fie în contact permanent cu oamenii, ‘atentă la problemele lor şi întotdeauna receptivă la soluţii’.

‘Partener şi reprezentant al Guvernului în plan local, Instituţia Prefectului rămâne un punct de sprijin pentru cetăţeni şi pentru celelalte instituţii ale statului atât în perioade de normalitate, dar mai ales în vremuri complicate. Rolul important în aplicarea politicilor publice, a legilor şi păstrarea ordinii sociale este consolidat de implicarea în gestionarea unor situaţii de criză, precum pandemia COVID-19 şi, mai recent, a crizei umanitare generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Faptul că sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă refugiate primesc ajutor în ţara noastră se datorează şi Instituţiei Prefectului care şi-a coordonat eforturile, alături de societatea civilă şi celelalte autorităţi publice. Acest principiu de lucru, bazat pe colaborare cu Guvernul şi cu celelalte instituţii ale statului român, precum şi pe relaţia construită în timp cu cetăţenii şi cu societatea civilă, trebuie continuat în activitatea Instituţiei Prefectului.’, afirmă Ciucă într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Guvern, cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului.

El a subliniat că principiul conform căruia cetăţeanul este în centrul preocupărilor autorităţilor statului trebuie să se regăsească în acţiunile acestora.

‘Programul de Guvernare pune în centrul preocupărilor noastre cetăţeanul, iar acest principiu trebuie să se regăsească în acţiunile tuturor instituţiilor şi autorităţilor statului. Instituţia Prefectului trebuie să rămână în contact permanent cu oamenii, atentă la problemele lor şi întotdeauna receptivă la soluţii. Este responsabilitatea statului român să îndeplinească un dublul rol, partajând echilibrat efortul şi preocuparea pentru soluţionarea problemelor de actualitate, dar şi pentru consolidarea parcursului României de stat ataşat valorilor europene şi euro-atlantice, angrenat într-un proces ireversibil de dezvoltare’, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Sursa: AGERPRESS