Ciucă: TVA, suportată de la buget pentru proiecte POIM destinate dezvoltării reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor

0
60

Taxa pe valoarea adăugată va fi suportată de la bugetul de stat pentru toţi beneficiarii Programului Operaţional Infrastructură Mare, în domeniile care privesc dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, în debutul şedinţei de guvern, că urmează să fie aprobată o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

‘În şedinţa de astăzi vom adopta o ordonanţă de urgenţă prin care vom institui o serie de măsuri în vederea creşterii gradului de absorbţie pentru fondurile europene şi, în acest sens, pentru toţi beneficiarii Programului Operaţional Infrastructură Mare, taxa pe valoarea adăugată va fi suportată de la bugetul de stat pentru domeniile care privesc dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor şi creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate. Şi aici vorbim de biomasă, de biogaz şi geotermal. Şi, desigur, sunt o serie de alte elemente de decizie pe care le vom lua, astfel încât fondurile europene să poată fi direcţionate către domeniile unde este cea mai mare nevoie de ele’, a spus premierul.

Sursa: AGERPRESS