Cluj: O nouă ediţie a proiectului ‘Fugi în curtea şcolii’

0
702

Asociaţia Runners Club demarează o nouă ediţie a proiectului ‘Fugi în curtea şcolii’, prin care îşi propune să-i îndemne pe elevi să practice sporturile preferate, dar şi să descopere talente sportive din rândul lor.

‘Sportul se întoarce acolo unde a început totul: în curtea şcolii. Runners Club, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, demarează o nouă ediţie a proiectului ‘Fugi în curtea şcolii’, începând cu data de 25 septembrie. Proiectul va ajunge în 4 dintre cartierele rezidenţiale importante ale oraşului (Mărăşti, Grigorescu, Zorilor şi Gheorgheni) şi va include 4 unităţi de învăţământ (Şcoala Gimnazială ‘Ion Agârbiceanu’, Liceul Teoretic ‘Onisifor Ghibu’, Liceul de Informatică ‘Tiberiu Popoviciu’ şi Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Titulescu’). Porţile acestor şcoli vor fi deschise pentru copiii care doresc să se bucure de jocurile interactive, fie că sunt elevi ai acestor unităţi de învăţământ, fie că locuiesc în proximitate’, se arată într-un comunicat transmis, joi, de organizatori.

În cadrul proiectului, organizatorii încearcă să descopere elevi talentaţi pentru diferite sporturi.

‘Şi în acest an, organizatorii proiectului ‘Fugi în curtea şcolii’ sunt cu ochii pe cei mici, în căutarea de talente. Pentru aceasta, vor folosi programul Sport Analytik. Pornind de la o serie de probe sportive cărora le este asociată câte o abilitate fizică dominantă (flexibilitate, echilibru, explozie, forţă sau agilitate) copiii pot să-şi descopere talentele native. Rezultatele obţinute sunt introduse în aplicaţia Sport Analytik, unde vor fi comparate cu cele ale altor 400.000 de copii de aceeaşi vârstă şi acelaşi sex. După finalizarea tuturor exerciţiilor, fiecare copil va primi un raport, care se adresează în primul rând părinţilor, şi care are rolul a-i îndruma pe aceştia în abordarea sporturilor potrivite lor’, se menţionează în comunicat.

Proiectul ‘Fugi în curtea şcolii’ este realizat de Asociaţia Club Sportiv Runners Club, cu sprijinul Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca, şi a debutat în anul 2018.

‘Dorim să redeschidem curtea şcolii, să redevină locul de întâlnire al copiilor în timpul liber. Ne propunem ca elevii să practice sporturile preferate într-un mediu familiar, plăcut şi sigur. Sperăm să le redăm copiilor bucuria de a face mişcare şi de a se juca în aer liber, alături de prieteni şi colegi de şcoală. Elevii vor putea practica sporturi ca atletism, baschet, handbal, fotbal, tenis, volei, precum şi jocurile copilăriei: raţele şi vânătorii, leapşa sau şotron’, declară Horaţiu Morar, preşedinte-fondator Runners Club.

Sursa: AGERPRESS